När jag åkte upp till Elmia och Tenhults drabbning med AIK i svenska cupen, som AIK vann med 6–0, kunde jag inte undgå att se att det var mer poliser på stan än vanligt en söndagseftermiddag då AIK:s stora supporterfölje var på några nöjesställen innan matchen.

Foto: Elin Elderud/Montage

Men före, under 90 minuters spel, och efteråt skötte sig AIK-fansen exemplariskt.

I stället för att det blev någon pest blev det här en riktig fotbollsfest.

För det går inte att komma ifrån att AIK-supportrarnas engagemang under hela matchen var underhållande.

Hejarramsorna och sången gjorde att de 1852 åskådarna, varav över 1000 var AIK-anhängare, tyckte att det här var en extra idrottsupplevelse.

Annons

Detta trots att själva matchen blev ojämn. AIK:s 6–0 var visserligen lite onödigt stora siffror då Tenhult tappade fokus under de avslutande 15 minuterna vid de fasta situationerna. Av AIK:s sex mål kom fem efter fasta situationer.

Men Tenhults lirare kommer ändå att minnas den här drabbningen väldigt länge. Det är inte varje dag som de möter ett så starkt lag som AIK.

Nu har mötena med Falkenberg och AIK slutat med 0–8 totalt och den sista matchen mot Varberg nästa helg blir betydelselös för Mattias Larssons manskap.

Men det är givetvis inget annat att vänta då det skiljer flera divisioner och därmed är en stor klasskillnad mellan Tenhult och deras motståndare.

Vinterträningen har gått lättare för laget och det har varit ett äventyr som kanske aldrig kommer tillbaka för många av spelarna.

För sportchefen, Johan Göthberg, har det varit mycket jobb med arrangemanget och jag märkte både på honom och andra inom föreningen att det var lättade anleten efteråt.

Anspänningen när AIK med sina supportrar skulle komma har varit stor. Nu slutade det arrangörsmässiga på bästa sätt, även om det inte gick bra sportsligt.

AIK