IKHP hade med hela tio löpare i åldrarna 15-16 år. Drygt 400 av landets bästa orienterare var med och slogs om medaljerna i klasserna H16, D16, H15 och D15.

Sprintdistansen avgjordes i världskulturarvet Gammelstads kyrkstad där löparna sprang i den 400 år gamla trästaden bland 400 st kyrkstugor, en av de få kyrkstäder som finns kvar i Sverige. I denna unika miljö lyckades dessa löpare bäst: Ida Eskilsson (bronsmedalj i D15), Emma Ling (bronsmedalj D16) och Tilda Palm (femma i D15).

Långdistansen avgjordes i Bälingebergets naturreservat utanför Luleå, en 140 meter hög bergsformation med extremt svår och utslagsgivande orientering med sina detaljrika sluttningar. Här lyckades Ida Eskilsson återigen mycket bra i D15 med en fjärdeplats, kusinen Viktor Gunnarsson sprang även han in på en fjärdeplats i H15, Hilda Holmqvist Johansson blev femma i D16 och Eira Hertin sprang in som nia i D15.

På söndagen var det distriktsstafett där våra löpare representerade Småland där Småland lag 2 med Hilda Holmqvist Johansson i laget blev femma och Småland lag 1 med Ida Eskilsson, Emma Ling och Viktor Gunnarsson blev sjua.