Carl-Johan Forssén Ehrlin nådde internationella framgångar med sina egenutgivna barnböcker "Kaninen som så gärna ville somna" och "Elefanten som så gärna ville somna", två godnattsagor som hjälper barn att sova.

Nu har förlaget börjat ta in manus från andra författare. Syftet är att bredda utgivningen:

– Vi vill ge ut andra författare som skriver böcker som hjälper människor på olika sätt. De kan vara riktade till barn, ungdomar eller vuxna. Det viktigaste är att det finns ett budskap, berättar Carl-Johan Forssén Ehrlin.

Beslutet att utöka verksamheten från att bara ge ut egna böcker började med att Carl-Johan Forssén Ehrlin fick läsa ett manus som han tyckte var väldigt bra. Han vill inte berätta vem den författaren är, men hoppas kunna ge ut boken.

Annons

– Det är för tidigt att säga mer, men det kommer snart att börja dyka upp andra böcker från oss. Det handlar bara om att tajmingen ska vara rätt, säger Carl-Johan Forssén Ehrlin.

Blir det traditionell förlagsverksamhet, där ni tar den ekonomiska risken?

– Ja, för vissa böcker gör vi det. Men jag leker med tanken på att erbjuda andra lösningar också. Att ha två alternativ, där man också kan få en viss hjälp till att ge ut böcker på egen hand.

Hur involverad blir du i denna del av förlagsverksamheten?

– Jag har inte så mycket tid till bokförlaget. Jag vill fortsätta skriva böcker och så är jag lite pappaledig också. Det är möjligt att vi kommer att behöva mer personal. Vi får se hur detta växer.

Många små förlag får kämpa mycket. Hur ska ni lyckas?

– Vi har ju lyckats bra med mina böcker. Jag tror vi har en idé om hur man gör för att nå ut i olika kanaler.

Vad har du själv på gång som författare?

– I höst kommer den tredje och sista sömnboken. Den här gången handlar det inte om ett djur utom en traktor som inte kan sova. Det är många småbarn som gillar traktorer och jag har precis sett illustrationerna. Den blir jättegullig.