Den som besöker Skillingaryd den sista söndagen i november kommer bland annat att få se när det avgörs vem som blir årets lucia i Vaggeryds kommun. Lokala sångerskan Ulrica Nero, som förra sommaren gjorde ett gästuppträdande under Brolles ”Rock N Roll On Tour”, uppträder framåt kvällningen både i Skillingaryd och i Vaggeryd.

God kamrat

En annan programpunkt som genomförs både i Skillingaryd och i Vaggeryd är utdelningen av Lions stipendier på 1000 kronor för ”god kamratskap”. Eleverna, i årskurs 6-9 på Fågelforsskolan respektive Hjortsjöskolan, röstar själva fram kandidaterna.

Annons

— Det här inslaget har blivit allt viktigare, med tanke på dagens samhällsutveckling, säger Jörgen Bergström från Lions Club i Skillingaryd-Vaggeryd.

— Lärarna diskuterar innan eleverna röstar och bara det att ha den diskussionen är viktigt.

Om Syrien

I Vaggeryd, den första söndagen i december, kommer jultomten på besök för de barn som vill lämna önskelistor. Planen är att detta ska ske i ett stort katastroftält, för att visa upp en del av Lions hjälpverksamhet. I Vaggeryd utlovas även hundar, ponnyridning och ansiktsmålning vid sidan av de mer traditionella inslagen som Färgfemman, Pengarna tillbaka och Skinkdragningen.

Pengarna som samlas in av Lions i Skillingaryd kommer att gå till flyktingbarn i Syriens grannländer och pengarna som samlas in i Vaggeryd kommer att gå till Tjernobylbarnens vänner.

Jul