— Nu kan vi utöka vår försäljning till hela Sverige, säger Vidar Sjöqvist som är fjärde generationen bakom Sjöqvists Skor.

En webbshop är ett tvunget komplement idag, och något som många har frågat efter, enligt Vidar Sjöqvist.

— Vi har ju kunder från hela Småland som åker till Jönköping och handlar. Nu har de möjlighet att kolla in utbudet i webbshopen och om inte den finns kanske de tittar på andra sidor och går till andra skohandlare istället.

Sjöqvist skor har också börjat med hemkörning.

Hur tänkte ni nu?

Annons

Vidar Sjöqvist skrattar lite när han svarar att det hade de nog inte själva kommit på, men faktum är att kunder, även centralt boende sådana, har efterfrågat hemhörning.

Nu inleder man ett samarbete med Cykelstaden som ska leverera skor till kunder som bor hyfsat centralt. De som bor längre bort kommer även i fortsättningen att få hemleverans genom budfirma,

Men köper man skor utan att ha provat?

— Vi har ju olika varumärken och efterhand vet folk vilken storlek som gäller i det ena eller andra märket. Dessutom får de returnera, men det har blivit färre returer än vi räknat med.

Nästa projekt blir skomakeri på nätet - ett postorderskomakeri. Man beställer en lagning, kunden får en kartong hemskickad som den sedan skickar tillbaka till Sjöqvists.

— Boende i Jönköping kanske inte kommer att använda sig av den möjligheten så mycket, men i de mindre städerna i Småland och resten av landet finns det inte längre några skomakerier, säger Vidar Sjöqvist.

Webbshopen har testats under en månad och nu till helgen kör man igång på allvar medan postorderskomakeriet dröjer ytterligare en tid.