2014 blev ägarna av Tyghuset i Taberg utsedda till Årets Företagare i Jönköping. Då drevs firman av systrarna Lena Ågren och Karin Lund. Sedan april i år delar Lena Ågren ägarskapet med affärsjuristen Anna-Lena Isaksson, medan systrarna har valt att gå skilda vägar.

Textiltrenderna idag

"Vi vill tillbaka till naturen och våra rötter. Det ska vara hållbart och traditionellt. F..

Textiltrenderna idag

"Vi vill tillbaka till naturen och våra rötter. Det ska vara hållbart och traditionellt. Färgerna ska vara hämtade från naturens färgskala, till exempel röda toner som bränt tegel och nyanser från skogen som näver och mossa. Gillar man inte den nordiska inredningen, så är det lite mer klassisk stil som gäller, lite down town aby, alltså blommiga mönster.

— Nu vill jag förverkliga idén om att ta ett nästa steg med företaget, säger Lena Ågren.

Som "nästa steg" pratar den nya partnerduon om att öppna butik i en närliggande stad till Jönköping, samtidigt som de tittar mot storstäderna och känner att det finns underlag för dem även där.

Annons

— I storstadsområdena finns det ett skriande behov av att hitta bra gardinsömnad och hjälp med inredning, säger Anna-Lena Isaksson.

— Det är verkligen roligt att till exempel få inreda kontor på Rosenbad, säger Lena Ågren.

Ett av de kontoren tillhör statsministern och utan att gå in i detalj på hur ordern till Rosenbad ser ut så beskriver Lena Ågren den textilförsäljningen med orden "tunna ljusa tyger med mycket textilier på väggarna".

De tror inte på en fysisk butik i Stockholm i dagsläget, däremot att få fortsätta arbeta med medarbetare som hjälper dem med montering och inredning till företag och offentliga lokaler i storstäder. Så arbetar de redan idag i Köpenhamn, Oslo, Göteborg och Stockholm.

2010 öppnade Tyghuset i Taberg en citybutik i Jönköping samtidigt som de startade försäljning via nätet.

Hur märker man som kund av det nya ägarskapet och förändringarna som är på gång?

— Vi ska gå tillbaka mer till vårt ursprung och ha mer textilier och färre inredningsdetaljer i Taberg, medan citybutiken istället blir mer en ren interiörbutik, säger Lena Ågren.