Fredrik Ljungberg har varit en av Arsenals främsta fotbollsspelare och om någon har missat det så har han också gjord reklam för Calvin Kleins kalsonger.

Tillsammans med barndomsvännen Abner Hintsa driver Fredrik Ljungberg idag Freddie´s sportbar centralt vid ån Nissan i Halmstad. Via sin sportbar sponsrar Fredrik Ljungberg Halmstads BK, klubben han en gång debuterade i.

Michael Krüger berättar att Fredrik Ljungbergs dröm är att bygga en rikstäckande kedja där det ska finnas en sportbar i de tio största städerna. Jönköping står som nummer två på önskelistan.

– Vi har inget skrivet men är på väg hit. Här finns ju ett stort hockeyintresse och så finns det två lag i Superettan. Vår sportbar ska vara något för alla, säger Michael Krüger.

Annons

Fredrik Ljungberg sponsrar Halmstads BK. Ska han sponsra något lag i Jönköping också?

– Det är en del av affärsidén. Fredrik har ett starkt engagemang i ungdomars idrottande. Vi samarbetar med föreningar och vill locka unga människor att gå till läktarna och titta på matcher och att utöva idrott själva. Fredrik är bekymrad över att ungdomar inte rör på sig så mycket. Istället för att de ska sitta och titta på tv vill han att de ska engagera sig i idrottsföreningarna, säger Michael Krüger.

Vilket lag ska han sponsra i Jönköping? Det kan ju bli lite känsligt om han till exempel väljer HFF och inte J-Södra?

– Vi behöver inte gå all in på ett enda lag utan vi vill försöka hitta gemensamma arrangemang med flera olika klubbar, säger Michael Krüger.

Fredrik Ljungberg bor med sambo och barn i London där också den tredje partnern, en finansman, i bolaget finns.

Kommer Fredrik Ljungberg hit till invigningen?

– Alla gånger att han kommer hit till invigningen och inte bara då. Han kommer inte bara att vara där när vi öppnar. Fredrik har ett stort engagemang i hjärtat för sina sportbarer, säger Michael Krüger, nytillsatt vd sedan den 1 mars i år.