— Det här är ett bra initiativ, eftersom man får här reda på vad det finns att göra i Jönköping för oss ungdomar, säger Karean Khabbazeh, Norrahammar.

Hon tittade på hiphop dansarna som höll till i D-hallen och var fascinerad av deras uppvisning.

— Vi har ingen sådan dans i Syrien där jag kommer ifrån. Så det är riktigt kul att ta del av, säger hon.

Studio in motion stod för den härliga uppvisningen.

Annons

— Det här är ett bra sätt att locka till sig nya dansare till våra grupper. Dansen är universell. Det gör det spelar ingen roll vart man kommer ifrån i världen. Alla kan vara med. Så den här fritidsmässan uppskattar vi verkligen i vår förening, säger Björn Hagstedt, hiphop konsulent.

Initiativet till mässan tog av Mariana Morosanu, ordförande föreningen Integrera mera, på ett integrationsmöte med Jönköpings kommun i våras. Syftet är att skapa en mötesplats för nyanlända och föreningslivet i Jönköping.

— Det känns skönt att vi nu kan presentera vilket stort utbud av fritidsaktiviteter som det finns i kommunen, säger hon.

Det bjöds på en hel del musik under dagen. På scen underhöll den iranska sångerskan Arghavan Agida från Göteborg, Jill Svensson och Abe Adwar.

I D-hallen höll även Wettern Taekwondo uppvisningar.

— Vi har fem nyanlända i vår förening. De är våra ambassadörer här. Mässan är en bra idé. Jag hoppas dock att den kan återkomma och växa ytterligare. Jag skulle gärna se att Nässjö, Vaggeryd, Habo och Mullsjö finns med nästa gång, säger Laban Frederiksen, instruktör.