Zaragon Rock Club

Medverkande: Electric Boys

Plats: Klubb & Co

Betyg: Fyra tändstickor.

Detta sker alltså i Zaragons nya lokaler, tidigare Centrum för de som kommer ihåg. Det gamla diskoteket gör saker med ljudet: där jag står får jag mer decibel uppifrån än framifrån. Som på ett disco. Men har man väl vant sig vid detta är det bara att åka med på en "funk-o-metal carpet ride".

Annons

Mycket handlar ju om nyss nämnde Bloom, han lirar gura, sjunger det mesta av leadsången och mellansnackar lite halvroligt. "Hoppsan, Kerstin!" Men gitarrist nummer två, Franco Santunione, ska också ha cred. Dennes spel kompletterar snyggt och Santunione fixar även körsång ihop med basisten Andy Christell.

Men fundamentet i funken är ju såklart trumslagaren. Niclas Sigevall håller allt som oftast ett stadigt halvtempo men rusar under stundom iväg i andra riktningar. Det gungar, svänger och kränger som bra rock ska göra och Electric Boys lyckas behålla den fredagsrusiga publikens uppmärksamhet hela vägen. Den nya låten "Dishes" är enkel och effektiv och ett nytt album ska tydligen snart spelas in.

Bandets återförening på 2000-talet har nu varat längre än deras storhetstid 80/90-tal och även om konserten slutar med sleaziga "All lips n' hips" så är sagan om Electric Boys långtifrån över. Funkfesten fortsätter.