Dagen efter händelsen sitter familjen, pappa Peter, mamma Susanne och döttrarna Jessica och Malin i köket och inser vilken tur man har haft. Hade inte branden stoppats i tid hade det charmiga gamla trähuset enkelt kunna ta eld.

— Vi kom hem och kände att det luktade vidbränt och såg att det kom rök från sängen och där låg elljusstaken, säger dottern Jessica.

Mamma Susanne sprang in i rummet och drog ut kontakten. Det såg först inte så farligt ut, men när madrassen togs ut hade värmen bränt ända ner i tjockmadrassen.

— Jag försökte kväva elden, men röken var alldeles för tjock och stack i halsen. Jag försökte även med brandsläckare, men det gick inte att gå in i rummet på grund av röken, säger Susanne.

Snabb utryckning

Räddningstjänsten i Mullsjö var snabbt på plats och rökdykare kunde hämta ut madrassen. Branden tog sig aldrig i huset men orsakade en hel del rök som fick vädras ut.

— Räddningstjänsten ska ha en stor eloge, de var här jättesnabbt och såg till att huset räddades, säger Peter.

Dagen efter luktar det fortfarande lite rök i huset och dörren till rummet där Snobben råkade välta ljusstaken är stängd.

— Förmodligen har ett ljus gått sönder och trådarna har legat mot sängen, men räddningstjänsten ska undersöka orsaken, säger Peter.

Allt handlar om slump eller ödet, hade inte Snobben gått där, just då, så...

— Dessutom råkade vi komma hem i precis rätt tid och vår granne hade skottat vägarna till huset just den här dagen. Vi hade tur i oturen, säger Susanne.

Lasse Johansson, polisens presstalesperson i Jönköping, meddelar också att Snobben inte är (miss)tänkt för något brott.