Det var fem år sedan som Gabriella Poopuu Kjeilen, då endast Poopuu, flyttade från Aneby för att börja studera på JB-gymnasiet i Jönköping. År 2012 flyttade hon till Norge med sin sambo som hon i dag är gift med. Han skulle studera och Gabriella passade på att jobba ett år. Det var då hon började bli allt mer seriös i sitt skrivande.

– Jag har alltid älskat att skriva och att släppa en bok har länge varit en dröm för mig. Redan i grundskolan sa en lärare att det nog skulle bli en författare av mig, men i den åldern kändes det långt borta.

Formskiftare

Annons

Ungefär tre år har det tagit för Gabriella att sammanställa sin fantasy som riktar sig mot unga vuxna. Den handlar om en tjej som heter Mellody, men där boken tar sin början heter hon Erika och bor på jorden. Hon lever ett normalt liv i Jönköping men känner instinktivt att hon är annorlunda. Erika har ett märke på halsen i form av en tiger, vilket ser ut som en tatuering, men i själva verket är det formskiftarnas märke. Den rör sig emellanåt och tigerungen blir äldre och växer på hennes hals. Hon inser att det måste ha något att göra med hennes förflutna. Minnesluckor från en svunnen tid förverkligas i hennes drömmar och hon återvänder till planeten Lavida. Där utspelar sig resten av boken med en rad spännande händelser som bland annat innefattar vampyrer och en uråldrig strid mellan ont och gott.

Eget förlag

Boken ges ut på Gabriellas eget förlag ”Poopuu Förlag” då hon upplevde att de redan befintliga inte tog sig tid att ens läsa hennes utskick.

– Jag sökte upp väldigt många förlag på gymnasiet, men jag kände väl att det var svårt att komma in hos någon. ”Välkommen åter”, ungefär. Jag började titta på det här med egenutgivning då folk runtomkring mig var nyfikna på boken och det fanns en hel uppsjö med tryckerier som jobbar med egna förlag. Först i våras nappade ett förlag på min bok, men eftersom att jag kommit en bra bit på vägen valde jag att fortsätta som eget förlag.

Bokmässan

Förutom boksläppet på Huskvarna bibliotek framträder hon på årets bokmässa i Göteborg 25-28 september vid egenutgivarnas monter. Där finns tio exemplar av boken tillgängliga, så det är först till kvarn som gäller! Kan man inte delta vid releasen eller mässan går det att beställa boken via förlagets hemsida och de flesta nätbokhandlar.