— Det kändes som att det är rätt läge att investera i en renovering. Samtidigt var det nödvändigt. Tack vare det här kan vi locka hit en stor aktör som Jysk. Det känns väldigt bra, säger Claes Örtegren, förvaltningschef.

Sedan något år tillbaka har förhandlingar skett med Jysk. I höst ska bolaget öppna sin butik i Gallerian.

— De tar en yta på 1350 kvadratmeter. Det gör också att vi flyttar Skomakaren och Rosenkiosken till nya lokaler. Även Brolins skor påverkas. Vi kommer nu att vrida deras lokaler 90 grader, säger Roger Sundberg, fastighetsförvaltare.

Renoveringar som sker är följande:

* Willys lokaler som invigs i april.

* Ett nytt gångstråk etableras från Brolins skor till Willys och blir klart i maj.

* Det blir tre entréer med samma utformning.

* Butikerna får ny glasfront.

* De två garageuppgångarna ses över.

— Utöver det här lägger vi nytt golv. ny belysning och gör en allmän uppfräschning av lokalerna, säger Roger Sundberg.

Två - tre lokaler finns nu till förfogande för olika intressenter.

— Det är mindre butiksytor som vi nu har kvar att hyra ut. Tidigare har vi haft några vakanser av lokaler under en lång period. Med den modernisering som vi nu gör räknar vi med att slippa tomma ytor. Vi blir helt enkelt mer attraktiva för butiksägare i framtiden, säger Claes Örtegren.

Livsmedel, frukt, kläder, skor, olika servicebutiker, presentartiklar, foto/ur för att ta några exempel och i huset finns även ett gym, homebutik, och bank.

— Vi känner att vi har en bra mix i våra lokaler. Vad vi skulle önska är en hemelektronicbutik, ett modernt kafé och någon som säljer smycken, halsband och väskor. Vi är dock öppna för alla som vill hyra in sig hos oss, säger Claes Örtegren.