Gamla kyrkan i Norrahammar

I den tidigare pingstkyrkan i Norrahammar huserar Elisabeth Käck och hennes familj. Där finns en dopgrav dold under golvet och glasarmaturerna från tiden när vardagsrummet var gudstjänstlokal hänger kvar i taket. Men kyrkan har också en liten whiskyhörna, på hög höjd.

Stort bildspel: Så gjorde familjen gamla kyrkan till ett hem

Kortebos stationshus


Foto: Pär Grännö

Trebarnsfamiljen Dahlin bor i det gamla stationshuset i Kortebo. En byggnad med kungliga anor minsann. I den gamla väntsalen finns klotter kvar i panelen sedan någon väntat på tåget där. Med udda secondhandfynd från Erikshjälpen har familjen skapat ett personligt och charmigt hem.

Träffa familjen som bor i Kortebos kända stationshus - se alla 21 bilder från speciella hemmet

Liljeholmsskolan


Foto: Robert Eriksson

Den anrika och pampiga Liljeholmsskolan precis vid Vätterns strand är ombyggd till bostäder. I de forna träslöjdssalarna på tredje våningen bor familjen Grundquist. Deras paradvåning har fyra meter i takhöjd och stora fönster med utsikt mot Visingsö.

De bor på Liljeholmen med drömutsikt - se alla 27 bilder inifrån anrika skolan

Annons

Fabrikslokalen i Skillingaryd


Foto: Elin Elderud

Samboparet Sandra och Joakim i Skillingaryd har tagit det där med industritrenden inom heminredning till en helt ny nivå. De har flyttat in i en gammal fabrikslokal. Med betonggolv och öppen planlösning erbjuder hemmet många möjligheter.

"Här finns hus mycket potential som helst"