Williams har kört den här showen i ett par år nu och man kan ifrågasätta varför inte fler nummer från senaste plattan "Ghost rider" har letat sig in i setet. Det vi nu får passar dock Konserthuset som hand i handske. Det är gammaldags, rejäl underhållning med såväl blåssektion som doakör. Williams röst är märkligt väl bibehållen. Han har aldrig varit en traditionell skönsångare men det säregna vibratot och en akrobatisk mickteknik gör att alla känner igen snubben. Kroppsspråket är också högst unikt.

KONSERT: Man måste få lira

Medverkande: Jerry Williams med band

Plats: Konserthuset, Jönköping

Betyg: Fyra stickor

KONSERT: Man måste få lira

Medverkande: Jerry Williams med band

Plats: Konserthuset, Jönköping

Betyg: Fyra stickor

Låtarna då? Det blandas hej vilt men stilmässigt är det skiftet 50/60-tal som regerar. Även hitsen från nytändningen 1989 låter gamla utan att vara mossiga. Att Boppersgitarristen Matte Lagerwall är med i bandet gör sitt till. "Who's gonna follow you home" får cajunstuk och en bit av showen ägnas åt 50-talets stora låtskrivarpar Leiber och Stoller. Tidigare nämnda doaflickor gör flera egna nummer så ibland får Jerry doa själv. Ombyte förnöjer.

Konserten skulle kunna rocka och rulla ända in i mål, men punkt sätts inte med "I can jive" utan det är då som det stora vemodet rullar in. "En vintersaga", molande och ödesmättad, visar att Jerry Williams lätt skulle kunna slå mynt av den omåttligt populära Så mycket bättre-estetiken. Men han behöver inte. Jerry får ju lira ändå.