17 augusti. Mullsjö AIS har precis besegrat lokalrivalen Jönköpings IK i en träningsmatch med 4–2.

Efter matchen var Kim Ganevik nöjd.

– Det var onödigt att bjuda in dem igen när vi ledde med 4-2. Men som alltid är det starkt att vi kommer tillbaka och vinner. Jag älskar att vinna här, sa Ganevik då.

Allt var som vanligt.

Men bara timmar senare valde Ganevik att dela med sig av en hemlighet han burit på under flera år. På Twitter skrev han om sitt spelmissbruk.

”Jag kände hur jag förlorade kontrollen över mig själv och det var då jag insåg hur jävla illa ute jag var. Men jag var inte färdig för det, först skulle jag ju bara vinna tillbaka det jag hade spelat bort, sen skulle jag sluta”, stod det i inlägget.

I en lång intervju med Sportbladet talar Ganevik nu ut om spelmissbruket.

– När jag fick lön var det första jag gjorde att spela i förhoppning att vinna så att räkningarna skulle bli gratis.

– Jag var inne i ett sånt missbruk att jag inte fattade vad jag hade gjort. Livet var över. Nästa minut tänkte jag att det var lugnt, pengarna var inte på riktigt. Hjärnan försökte intala mig att det var vinstpengar genom att blunda för alla tidigare insatser. Det var ett sätt att skydda mig själv, säger han till Sportbladet.

Annons

Ganevik berättar om hur han sjukskrev sig från träningar och skyllde på feber. Till slut trodde inte tränaren Andreas Elf på lögnerna längre. Ganevik fick erkänna allt.

Och när han 18 augusti berättade för världen via Twitter kom stödet från alla olika håll.

– Det är den sjukaste känslan jag haft. Allt bara släppte. Allt från motståndarspelare till tränare hörde av sig. De blundade för tidigare rivalitet och stöttade mig. Jag var vaken hela natten och läste. Det var sista steget för att bli kvitt skiten och kunna blicka framåt.

Läs hela intervjun med Kim Ganevik på Sportbladet här.