Ska juridiska nämnden ta upp domarnas anmälan mot David Gillek efter armbågssituationen mot AIK i SSL-premiären? Frias han?

Frågorna är flera – men det finns inga svar.

Trots att en vecka gått sedan händelsen uppmärksammades vet Mullsjös nyckelspelare fortfarande inte vad som händer.

– Jag vet bara att domarna skickat in en anmälan, konstaterar han.

Tålamodet börjar tryta för David Gillek som kräver en snabbare handläggning.

När Jönköpings-Posten pratar med juridiska nämndens ordförande Christian Almström på tisdagen hade ärendet gått ut för yttrande. Inga beslut var tagna varken åt det ena eller det andra hållet, förklarade han.

– Det är fel, menar Gillek. Någon dag kan gå, men sen måste ju ett beslut komma. Jag tror inte det är lika lång tid man väntar i andra sporter. Det är ju det som blir fel, fortsätter han.

Mullsjöstjärnan eftersträvar snabbare process, gärna likt hockeyns SHL, och med proffs, före detta spelare, inblandade i besluten.

Annons

Och att man håller en konsekvent nivå – inte bara när matcherna sänds i TV4 Sport.

– Det är felet med innebandyn. Är det tv-match förstoras det upp och bara då blir det en anmälan. Jag menar, jag vet att jag har gjort grejer som varit mycket ”fulare” genom åren där det aldrig hänt något.

– Alla matcher är ju tillgängliga att se i efterhand, jag tror inte att domarna kollar upp det ändå i dag. Jag vet att TV4 tryckte på domarna att de skulle kolla min situation igen.

Är det fler som delar den åsikten?

Jag tror många tänker likadant för det skulle behövas en förändring. Jag vet inte ens vilka gubbar eller kvinnor som sitter i den nämnden.

Gillek står fast vid att händelsen med AIK:s Erik Andersson var en olyckshändelse, även när han sett reprisbilderna.

- Ja, jag ville bara bort därifrån. Han spelade bytet efteråt också, så det ser värre ut än vad det var.

En sak ångrar han dock:

– Min intervju efteråt kanske jag inte skulle sagt det jag gjorde. Jag tänkte skoja till det eftersom jag inte tycker det var så allvarligt. Som sagt, jag tycker det blivit uppförstorat.

Du får spela vidare tills något annat händer, hur påverkar det ditt spel?

Det är jobbigt att inte veta vad som händer. Blir jag avstängd? Nu vet jag ingenting.

AIK