– Det känns sjukt kul att kunna spela igen, det har varit en lång väntan. Jag vill bara vara med och bidra, säger David Gillek, som alltså är redo för spel i toppmötet mot Storvreta på bortaplan i Uppsala på annandagen.

Det är hans första match i superligan sedan oktober efter den sju matcher långa avstängningen. SSL-stjärnan blev då avstängd för att ha knockat Karlstad-kaptenen Christian Persson.

Det har varit tuffa åtta veckor utanför laget, konstaterar Gillek.

– Första tiden var väldigt surt, då var det tungt att gå till träningen eftersom det kändes så långt bort. Men senaste två veckorna har det blivit bättre, då har suget börjat komma tillbaka. Men två månader är ändå en lång tid.

Hur är formen?

– Uppåtgående. Man hittar formen snabbare när man väl får upp suget. Det är bara att gå in och köra.

Å andra sidan är han van.

Annons

Den tuffa spelstilen har renderat i att 32-åringen missat nio av Mullsjös matcher den här säsongen.

– Man får nog tänka sig för i vissa situationer, framförallt när man kommer in som tredjegubbe i någon situation. Sen går det jäkligt snabbt i innebandy med alla närkamper och ibland blir det fel.

– Det är kanske många som vill sätta dit mig men jag försöker inte tänka på det när matchen väl börjar.

Mullsjö åker till Fyrishov med gott självförtroende, har bara en förlust på åtta senaste matcherna och vid seger går man om Storvreta som just nu har tredjeplatsen i SSL-toppen.

– Vi förlorade mot dem hemma men vi hoppas fortsätta på vinnarspåret över jul och nyår och ta revansch. Vi vet att det blir tufft men det ska bli roligt, säger Gillek.

Du känner Jimmie Pettersson, hur ska ni få stopp på honom?

– Han har sjukt bra direktskott och ofta blir det mål. För vår del handlar det om att hans medspelare inte ska hitta fram med passning. Vi måste stänga de ytorna.