Tidigare har Restaurang Glädje i Jönköping haft lunchservering fem dagar i veckan, måndag till fredag. Nu slutar man med det.

— Vi har den sista lunchen idag, säger kökschef Annelie Fransson, och syftar på fredagen den 22 december.

Lunch på fredagar

Från och med januari kommer Glädje istället att ha öppet sin lunchservering enbart på fredagar. Utöver det kommer man kunna erbjuda större sällskap från 40 personer och uppåt, möjlighet att boka och äta lunch mitt i veckan.

Annons

Att man slutar med lunchserveringen varje dag har, enligt Annelie Fransson, inget med lönsamheten att göra.

— Nej, vår lunch går bra men vi vill göra en större satsning på vår á la cartemeny nu och då behöver vi personalen på kvällarna istället, säger Annelie Fransson.

Erbjuder menypaket

Arbetet med att utöka á la cartemenyn pågår nu och man jobbar bland annat mot att kunna erbjuda större paket med fem- och sjurättersmenyer framöver.

— Skulle vi fortsatt köra lunchen på färre personal så hade vi behövt tulla på kvalitén och det vill vi inte, säger Annlie Fransson.

Har ni fått några reaktioner från gästerna på beslutet?

— Ja, det är många som tycker det är tråkigt. Men det är inget permanent beslut, om det är många som vill äta lunch kanske vi börjar med det i vår igen. Vi får känna oss för helt enkelt, säger Annlie Fransson.