För tredje året i rad kan barn och ungdomar göra roliga saker på sommarlovet utan att det kostar ett öre. Nytt för i år är att alla barn upp till och med elva år kan bada gratis på Rosenlundsbadet, Attarpsbadet, Norrahammarsbadet, Stadsgårdsbadet eller Kumlabybadet. Det enda kravet är att en målsman eller någon annan vuxen, som får betala, följer med. Vissa tider kommer också ungdomar mellan tolv och femton år att bjudas in till baden för gratisbad.

Bara för den här sommaren har kommunen fått drygt två miljoner kronor för att erbjuda gratis aktiviteter under sommarlovet. För övriga lov har det kommit en pott på 2, 8 miljoner kronor. Det betyder att gratisbadandet fortsätter under alla lov under 2018.

Därutöver finns det massor av andra saker på gång och allt är gratis.

Hur ska man hitta till alla aktiviteterna?

– Inför sommarlovet, och alla andra lov, ska man gå in på www.jonkoping.se/sommarlov där vi kommer att samla alla sommarlovsaktiviteter. Vi kommer att exempelvis ha ett dagläger vid Västersjön för barn och ungdomar från tio år. Det ska bli fiskeresor till Varberg och extra personal på en del fritidsgårdar. Inför varje lov ska man gå in och kolla under den här adressen så att man får veta vad som är på gång, säger Linda Jansson.

Kraven för att kommunen ska få pengarna är att alla aktiviteterna är gratis och att de riktar sig till barn och ungdomar mellan 6 och 15 år. Föreningar kan också söka bidrag om de vill göra något roligt för barn i de här åldrarna.

Annons

Gratisbaden

Baden gäller för alla barn mellan sex och till och med elva år som kommer tillsammans med e..

Gratisbaden

Baden gäller för alla barn mellan sex och till och med elva år som kommer tillsammans med en målsman eller någon vuxen. Erbjudandet gäller på alla bad som annars tar betalt och det gäller för alla lov under 2018.

På kommunens hemsida, www.jonkoping.se/sommarlov, kommer alla gratisaktiviteter att samlas så att man själv kan kolla vad som är på gång.

Satsningen har gjorts av Myndigheten för Ungdoms–och Civilsamhällesfrågor, en statlig myndighet som fördelar pengarna ut i landet. Satsningarna riktar sig till barn mellan 6 och 15 år och ska vara gratis.