Hallby vann med 23–22 borta mot Ricoh på söndagen och det står nu 2-1 i matcher till Solnalaget i kvalmötet som spelas i bäst av fem matcher. På söndag spelas match fyra i Arenan.

I samband med uppladdningen inför det mötet presenterade Hallby en viktig kontraktsförlängning. Mittsexan Robin Svensson har skrivit på ett nytt avtal som gäller i ett plus ett år.

– Det händer grymt mycket positivt i föreningen nu och jag vill vara med på resan och bidra så gott jag kan. Jag trivs väldigt bra i laget, vår sammanhållning är unik och vi har något riktigt bra på gång, så det var aldrig några tveksamheter, säger 24-årige Svensson i ett pressmeddelande.

Hallbys nummer 6 kom till Jönköpingsklubben från Redbergslid inför säsongen 2016-17 och hoppas nu på en lyckad avslutning på sin andra säsong i den blåa tröjan.

– Jag har verkligen fått ta mycket ansvar i Hallby och det trivs jag med. Utvecklingen för mig har varit positiv och hela laget har i år gjort enorma framsteg. Nu ska vi göra allt vi kan för att få spela i Handbollsligan nästa år.

Jesper Östlund, som tar över som tränare för Hallby nästa säsong, är nöjd över att ha Robin Svensson i laget kommande vinter.

– Det är en kraftfull mittsexa med sina absoluta spetskvaliteter i offensiven, en riktig målskytt. Jag tror att Robin kommer ta stora kliv i sin utveckling även nästa säsong, säger Östlund i pressmeddelandet.

Annons