Den 16 november i fjol presenterades Filip Sandberg för HV71 efter en säsong i AHL-klubben San Jose Barracuda och såg som en tung värvning av HV.

Men det hann bara blir tre matcher efter comebacken. I början av december tvingades Sandberg opereras akut efter att ha fått problem med blodflödet till ena njuren. Det var efter operationen oklart om han kunde fortsätta med sin ishockeykarriär, men nu kommer glädjande besked. För hockeynews.se berättar Filip Sandberg att han nu kan träna för fullt igen.

– Allt har gått som planerat. Nu är det hundra procent som gäller. Det gäller både fys och sedan kommer vi att köra lite på is i sommar. Det är bara att tuta och köra. Skönt att tveksamheten är borta, säger Sandberg till hockeynews.se.

Relaterat: HV-stjärnan opererad – kan missa resten av säsongen

Sandberg berättar vidare för sajten att han kunnat köra för fullt i två, tre veckor och har nu gasat på ordentligt.

– Nu tränar man för något, eller vad man ska säga. Du måste vara där. Är du frisk hela tiden är det svårt att känna skillnad. Nu gör man framsteg hela tiden och det sporrar en.

– Det var ett tag när man knappt kom upp ur sängen. Nu gör jag framåtvolter ur sängen. Det är kontraster, och att man ser att det går framåt triggar en att jobba hårdare och att bli ännu starkare.

Annons

Rehabiliteringen efter skadan och operationen har alltså gått bra för HV-spelaren, men det fanns en osäkerhet kring fortsatt hockeyspel efter ingreppet.

– Det var i början när man inte visste om man skulle kunna spela hockey igen eller inte. Successivt har det gått framåt och det var skönt att det inte blev som vissa trodde att det skulle bli.

SHL