Under torsdagen släpptes Statistiska Centralbyrån, SCB, sin väljarundersökning. Endast 18,1 procent skulle rösta på Moderaterna om det var val i dag. Men Gottlieb Granberg, ordförande för Moderaterna i Jönköpings län är positivt överraskad.

"Bättre än förutspått"

– Det var bättre än vad många hade förutspått, säger han.

SCB:s väljarundersökning

SCB har frågat cirka 9000 röstberättigade personer över hela landet vad de skulle rösta på o..

SCB:s väljarundersökning

SCB har frågat cirka 9000 röstberättigade personer över hela landet vad de skulle rösta på om det var val idag. 18,1 procent av de tillfrågade uppgav att de skulle rösta på Moderaterna, en minskning med 4,7 procentenheter sedan samma mätning i november 2016. Detta innebär att Sverigedemokraterna går om Moderaterna som näst största parti i Sverige. Mest stöd enligt undersökningen har Socialdemokraterna.

Under onsdagen gick Gottlieb Granbergs motsvarighet i Östergötland, kommunalrådet Christian Gustavsson, ut med att han inte har förtroende för partiledaren Anna Kinberg Batra. Men Gottlieb Granberg menar att han har fortsatt fullt förtroende för henne.

Annons

– Jag tycker det är fel av Christian Gustavsson att inte hålla sådana diskussioner internt, utan gå ut med det i media.

Inga tydliga mål

Han fortsätter:

– Det är inte lätt att vara ledare, och det handlar inte bara om att Anna Kinberg Batra ska göra ett bra jobb. Vi som är runt omkring i partiet måste också jobba bra och backa upp den vi valt till ledare.

Han berättar att sjunkande siffror inte kommer få honom att ändra den uppfattningen.

– Jag kommer inte ändra mig när det gäller Anna, så länge det handlar om att vår politik inte är tydlig ligger ansvaret inte bara på henne utan på alla i partiet, säger Gottlieb Granberg.

Vad är det som gör att ni tappar väljare?

– Felet vi gör är att prata för mycket tekniskt, hur vi ska nå våra mål. Men vi har inte varit tydliga med vad vi har för mål, och där måste vi bli bättre, säger Gottlieb Granberg.

Är ni eniga inom partiet vad dessa mål är?

– Ja, det tycker jag att vi är.