Efter tre studioalbum är det dags för en liveplatta. Jönköpingsbandet Grand Royale släpper "Captured Live" på The Sign Records i september.

Gitarristen Gustav Wremer är nöjd med resultatet.

– Det låter mer som AC/DC, hårdare. Eller tuffare kanske är ett bättre ord, säger han.

Grande Royale har under de senaste åren förfinat sin egen form av modern och högenergisk rock'n'roll med 70-talsinfluenser, starka melodier och tunga riff.

Inspelningen gjordes i höstas när bandet turnerade och gjorde en spelning i tyska Flensburg.

– Det föll sig så att vi kunde spela in och de hade en väldigt duktig tekniker på plats. Några veckor senare sa skivbolaget att de tyckte att vi borde släppa en liveplatta. Då var det ju redan klart.

Bandet har genomgått en del förändringar då den tidigare trummisen tvingades sluta av privata skäl. Hans ersättare är ingen mindre än Johan Häll, som nyligen fyllde 48 år.

– Det är kul, han är ju ganska mycket äldre än oss. Vi trodde inte att han ville spela med smågrabbar som oss, men det ville han, skrattar Gustav Wremer.

Grande Royale planerar redan för inspelningen av nästa album. Deras förra album "Breaking News" kom ifjol och producerades av Nicke Andersson (The Hellacopters). Nästa platta rattas istället av Ola Ersfjord som också har mixat "Captured Live".

Det nya albumet ska spelas in i december - i en lokal någonstans i Jönköping.

Annons

– Han kommer ju från punken. Så det är inte så knussligt.

Det nya livealbumet med elva låtar släpps i september på cd och vinyl genom skivbolaget The Sign Records.