I september utspelades ett av äventyren i tidningen Kalle Anka & C:o i Göteborg, där Kalle, Knattarna och Farbror Joakim fick uppleva både spårvagnar och Bokmässan. Inför nästa specialskrivna äventyr tar nu tidningen hjälp av läsarna för att välja ut vilket resmål karaktärerna ska åka till på den populära turnén.

”Finns mycket att hämta i Gränna”

De fem kandidaterna som det går att rösta på är Uppsala, Sundsvall, Kiruna, Halmstad och Gränna. Den stad som vinner omröstningen kommer sedan att visas upp med sina unika kännetecken i ett nummer av tidningen.

– När man tänker på Gränna så tänker man ju på polkagrisar, så det måste finnas med i en eventuell serie. Det finns även många historiska äventyr som man skulle kunna plocka upp, jag tänker framför allt på Andréexpeditionen. Vi försöker ofta kombinera serierna med lärorik fakta och där tror jag att det finns mycket att hämta i Gränna, säger Anna Bergström, redaktionell projektledare på Egmont.

Helsvensk produktion

Omröstningen avslutas torsdagen den 5 december och sedan startar arbetet med att producera äventyret.

– Vi på den svenska redaktionen skriver en detaljerad "brief" (information) om vad vi vill ska hända i serien, sedan läggs uppdraget ut på våra författare och vår tecknare. Det blir en alltigenom svensk produktion, säger Anna Bergström.

Med ett dygn kvar av omröstningen ligger Sundsvall och Gränna i topp, båda med över 30 procent av rösterna. Specialäventyret publiceras i nummer 46 av Kalle Anka & C:o, år 2020. Du hittar omröstningen och aktuellt resultat här.

Annons

Fotnot: Omröstningen är nu avslutad och vinnaren blev Uppsala.