Branden i ett lägenhetshus i Tranås under tisdagskvällen resulterade i att ett 40-tal boende i lägenhetshuset var tvungna att evakuera. Tidningen har pratat med några av grannarna till den drabbade lägenheten.

En granne i huset berättar:

– Jag satt och spelade tv-spel. Plötsligt hörde vi en explosion, jag trodde det var tv-spelet och sedan hörde jag glassplitter. Snabbt kände vi brandrök och sedan någon som skrek att det brinner. Vi öppnade balkongdörren och frågade vad som händer, berättar grannen.

– Så sa den personen att det brinner i en av våningarna och vi skyndade oss ut och låste dörren, sedan när man kom ut så kollade man upp och såg människor stå vid balkongen med sina barn och väntade på hjälp. Som tur var så befann sig brandkåren blixtsnabbt på plats och såg till att alla blev räddade.

Annons

– Fruktansvärt att inte någon brandvarnare larmade i trapphuset, säger grannen.

En annan granne, Jonna Frejd Eriksson, berättar:

– Vi kände en doft av bensin i lägenheten och plötsligt startade vår brandvarnare, trots att det brann på en annan våning.

Hennes son Milo Eriksson Carlswärd, 7 år, ringde 112 och fick beskedet att familjen skulle stanna kvar i lägenheten.

– Det var mycket rök i lägenheten, men som tur var kom räddningstjänsten snabbt och vi fick hjälp ut, berättar mamma Jonna.

– Tur att det inte blev värre med tanke på den bristfälliga säkerheten, säger hon till tidningen.