Där på gränsen mellan Småland och Västergötland genomfördes OK Gränsen två tävlingar: dels lördagens medeldistans och dels söndagens populära tävling. Det medförde totalt nästan 1200 anmälda.

-Allt har fungerat bra och vi krävde omkring 50 funktioner från 6 till 80 år, berättade den ena tävlingsledaren Sari Håkansson.

Hon fick medhåll av tävlingsledaren Thomas Persson:

-Har nu arrangerat 5-6 år i rad och fått ihop en bra arrangörsstab.

Annons

På seniorsidan konstateras att 17-åriga Isa Envall toppade i D21 och Joakim Hederskog i H21, medan rollerna igår togs över av Markus Hederskog respektive Sophia Björnlinger.

Annars var det ungdomarna som starkt präglade OK Gränsens dubbelevenemang och förstås söndagens grej som utgjorde den andra av totalt tio deltävlingar i den småländska ungdomscupen. I denna cup, som gäller för 11-16-åringar, tog IK Hakarpspojkarna till slut tog hem samtliga ungdomsklasser. Ovanligt och kanske t o m unikt att någon klubb tar hem rubbet i den här ungdomscupen?

Bland alla cupvinnare konstatares bl a att i D16 toppade Emma Ling med över åtta minuter, och i den tuffa H16-klassen var Joar Hertin drygt två minuter snabbare än någon annan på den 7 510 meter. I D14 var Ida Eskilsson snabbast av alla.

Pricken över i:et saknades annars för IKHP:arna i lördagens ultralång-SM väster om Örebro; i alla fall jämför med vårens alla framgångar. Dock goda resultat av Gabriella Gustafsson och Arvid Nord som blev femma och sjua i D20 respektive H20. I seniorklasserna noterades favoritvinster av Tove Alexandersson, Stora Tuna och Gustav Berman, Ravinen.

En annan IKHP:are, Andreas Jansson, var i lördags inte något gränsfall. Med fyra över minuters marginal tog Jansson hem H21 i Kexholms SK:s evenemang norr om Åseda, även om tävlingen avgjordes på just, det gränsen mellan Kronobergs och Jönköpings län. I söndagens tävling utanför Älmhult stod IKHP:s Elna Forsberg i särklass i D21 och vann med över fem minuter.

Inget gränsfall där inte.