J-Södra har fortfarande tre matcher kvar att spela men i och med Sirius 1–1 i Varberg har Södra redan säkrat den allsvenska platsen, det säger det mesta om den säsong laget har gjort.

J-Södra har imponerat från första matchen mot Frej och ända fram till nu och det är bara att lyfta på hatten.

Spelet har inte alltid varit bländande men inte en enda gång har J-Södra fallit ur ramen, har aldrig gjort ett riktigt bottennapp. Just detta har varit avgörande.

Annons

Det finns experter som talat om att både Östersund och Sirius är lag som har bättre spel och större potential än J-Södra. Jag vet inte om jag kan hålla med om det men visst kan de båda lagen utmana J-Södra i sina bästa stunder.

Däremot ser jag inget lag i årets upplaga av superettan som kommer i närheten av J-Södra när det gäller stabilitet, taktiskt kunnande och lagmoral.

J-Södra har så klart sina nyckelspelare men framför allt är det laget som har fixat det här. Om det är någon gång som samtliga spelare, från evige bänknötaren till skyttekungen, har varit delaktiga så är det i J-Södras avancemang till allsvenskan 2015.

När detta skrivs återstår en timme till matchstart på Stadsparksvallen. J-Södra möter Östersund i en seriefinal som för Södras del nu ”bara” handlar om seriesegern.

Så särskilt spännande blir kanske inte matchen – men å andra ett lysande tillfälle för de över 6 000 på läktarna att hylla de nya allsvenskarna.