Polisen fick larmet klockan 12.21 på fredagen. En man hade då försökt att köra på personer med en grävmaskin på en byggarbetsplats i Norrahammar.

- Flera vittnen har sett hur grävmaskinisten attackerade åtminstone två personer med grävskopan. Vi har i nuläget en målsägande, säger Erik Terneborn, presstalesperson för polisen i region Öst.

Polisen grep grävmaskinisten, en man i 65-årsåldern, på byggarbetsplatsen misstänkt för dråpförsök alternativt försök till grov misshandel. Polisen hade då inga uppgifter om vad som ligger bakom grävmaskin-attacken.

– Någon form av bråk ska ha inlett detta, säger Erik Terneborn,

Även målsägaren, en man i 35-årsåldern, är polisanmäld eftersom han kastade en sten mot grävmaskinen som krossade förarhytten och träffade föraren i huvudet. Detta rubriceras i nuläget som grov misshandel.

- Detta kan bli fråga om nödvärn, beroende på vad vi kommer fram till, säger Erik Terneborn.

Under lördagen beslutade åklagaren att anhålla grävmaskinisten.

- Brottsrubriceringen är försök till dråp. Skulle man bli träffad av en så stor maskin kan det sluta väldigt illa. Det är nog anledningen till den högre brottsmisstanken säger Tor Sevelius, vakthavande för polisen i region Öst.

Grävmaskinisten fördes till Länssjukhuset Ryhov för omplåstring. Han ska inte vara allvarligt skadad. Målsägande ska inte ha blivit skadad av den attackerande grävmaskinisten. Polisen har tagit grävmaskinen i beslag.

Annons

Under lördagen hålls ytterligare förhör med vittnen och de båda misstänkta gärningsmännen.