Turerna har varit många sedan IFK Göteborg presenterade Mats Gren som ny sportchef efter Håkan Mild den 26 mars. Det som såg ut som en smidig övergång för IFK Göteborg blev en mardröm för J-Södra, som skulle tappa huvudtränaren dagar innan seriepremiären.

Sedan har en lång följetång pågått. Ordföranden Sune Lantz har till och med gått ut och sagt att förhandlingarna brakat samman och att Gren väntades fullfölja sitt kontrakt som löper ut 30 november.

Men under långfredagen kom det definitiva beskedet. När J-Södra tränade under förmiddagen på Jordbron bekräftade Mats Gren att han lämnar klubben med omedelbar verkan.

- Man har hittat en principiell överenskommelse och allting ska förhoppningsvis skrivas på under onsdag nästa vecka, säger han.

Du har gjort din sista träning?

– Ja.

Hur känns det?

Annons

– Ja, jag har haft en jättebra tid och trivts med grabbarna och klubben och kommer säkert att sakna dem. Men jag lämnar inte något jag vill bort från, utan något jag vill till. Det är det som lockat mig hela tiden. Jag har inte vantrivts med spelarna eller klubben utan jag ser det här som en jätteutmaning.

Enligt uppgifter till Jönköpings-Posten var J-Södras spelartrupp ovetandes om att Mats Gren ville samla dem inför träningen.

Jimmy Thelin och Christer Persson kommer på kort sikt att ta över Grens sysslor till fullo och duon kommer leda laget i derbyt mot IFK Värnamo nästa vecka.

Sune Lantz har tidigare bekräftat att tränarnamn som Jörgen Lennartsson, Stefan Schwarz, Torbjörn Nilsson och Roland Nilsson är intressanta för J-Södra.

Inga papper är ännu påskrivna i Gren-affären, men den principiella överenskommelsen mellan klubbarna innebär att endast detaljer kvarstår mellan J-Södra och IFK Göteborg.

– Detaljerna kan jag inte gå in på. Det är fortfarande diskussioner men Mats lämnar oss, så ser det ut, säger Sune Lantz till SR Jönköping.

Är ni nöjda?

– Det får vi återkomma till när hela avtalet kommer på plats.


IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly:

– Det närmar sig. Jag tycker vi haft en bra dialog hela tiden. Som jag bedömer läget just nu har vi goda utsikter att följa den planen vi haft från början, säger Kurzwelly till GP.

På frågan när Mats Gren börjar svarar han:

– Jag vill inte säga direkt, men vi försöker hitta en lösning så snabbt som möjliigt för alla parter. Mats och Jönköping behöver lugn och ro och även vi.