Vet du mer? Har du bilder?
Tipsa

Händelsen inträffade i anslutning till, men inte på, Spinnerigatan 4 och polisen vill gärna få in iakttagelser från allmänheten. Mannen, som är i 25-årsåldern, blev en stund innan klockan sju attackerad av tre män i 20- till 30-årsåldern.

Männen var olika långa, från ungefär 170 till 190 centimeter, och alla tre var helt klädda i svart.

Genom att hota offret och slå honom i ansiktet lyckades de råna honom på hans plånbok som innehöll 600 kronor i kontanter.

– Han har fått motta slag i ansiktet, säger Mikael Ehne vid Jönköpingspolisen.

Rånarna hade någon typ av tillhygge, men polisen vill inte gå in på vad för slags tillhygge det handlar om.

Annons

– De använde det både i samband med misshandeln och för att hota, säger Mikael Ehne.

De tre männen är ännu inte gripna. Polisen bedömer att brottet är grovt.

– För sättet de betett sig på och våldet, säger Mikael Ehne.

Ärendet kom in till polisen klockan 18.49. Det var offret själv som larmade polis, och polisen uppger att själva rånet inträffade tio minuter eller en kvart innan polisen fick kännedom om händelsen.

Polisen vill inte gå in på allt för mycket detaljer, eftersom man inte vill riskera att på något sätt störa förundersökningen. Man är dock angelägen om att ta emot tips från allmänheten.

– Iakttagelser? Gärna, säger Mikael Ehne.

– Det finns inga vittnen till det här som vi känner till.

Under torsdagsmorgonen hade ännu ingen gripits för rånet. Polisen kunde heller inte svara på om några iakttagelser från allmänheten hade kommit in.

Flera rån har skett i Jönköping under den senaste tiden. Bland annat rånades en man på tisdagsmorgonen av tre okända män, som enligt signalementet var i 25-årsåldern, i Stadsparken.

Ser ni några samband mellan de här rånen?

– Jag är för dåligt insatt i det ärendet, så jag vill inte uttala mig om det finns något samband, säger Oskar Clarin, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Har du gjort iakttagelser på platsen då rånet skedde? Kontakta polisen på 114 14.