Skulle Edward Blom upprepa Owe Thörnqvists bedrift från i fjol och skrälla sig direkt till finalen ger det enligt Unibet åttahundra kronor tillbaka på en satsad hundralapp.

Benjamin Ingrosso är storfavorit att ta sig direkt till final och enligt oddsbolaget för han förmodligen sällskap av Sigrid Bernson eller Kamferdrops.

Men i den här tävlingen kan förstås allt hända.

När vi träffar Thomas G:son i hans villa på Billingesluttningen i Skövde har han precis kommit hem från ett låtskrivarläger i Dubai.

— Vi satt i princip i studion hela dagarna, berättar kompositören.

Annons

Men lite tid vid poolen måste det ändå blivit eftersom Thomas har en klädsam solbränna.

— Det var helt perfekt, 24-25 grader som under en perfekt svensk sommardag.

Var tror du om Edward Bloms chanser på lördag?

— Det är egentligen omöjligt att säga, han kan komma sist eller skrälla. Han är utan tvekan ett annorlunda inslag, konstaterar kompositören.

Han har skrivit låten tillsammans med Stefan Brunzell, som spelat i Friends på Idrottsgalan och är just nu Jill Johnsons kapellmästare och Kent Olsson som bland annat arbetat med After Dark.

— Kent är bra på den här typen av lite kluriga texter och så har Edward själv varit med och justerat lite. Låten är mycket av allt och är samtidigt snabb och långsam.

Har Edward hunnit bjuda dig på mat?

— Nej, faktiskt inte. Vi har sett två gånger när vi spelade in jullåten och nu den här. Men jag brukar laga hans apelsinanka och den är väldigt god.

Det kan vara ett gott omen inför den första deltävlingen i Karlstad.