Det var med tunga steg som HV-tränaren Ulf Johansson mötte JP:s reporter.

- Det är tomt, surt och irriterat, säger han.

Vad är du irriterad på?

- Vi får inte riktigt chansen. Jag tycker domarna gör två riktigt bra matcher och det är inte deras fel att vi förlorar. Men jag tycker att de börjar hitta utvisningar i tredje perioden på oss när det har varit sådana situationer under hela matchen. Men, det är absolut inte domarnas fel att vi förlorar.

HV var tvungna att vinna lördagens match, det märktes.

Problemet var detsamma som i den första finalmatchen, laget gjorde inte mål.

Maja Jakobsson fälldes efter drygt halva perioden. Hela hallen räknade nog in en DIF-utvisning, men domaren friade. I situationen efteråt fick istället HV-spelare Rosa Lindstedt sitta två min för otillåten tackling.

DIF tackade och tog emot. 1-0 i spel fem mot fyra.

Anna Meixner kvitterade dock ganska omgående för HV och innan speakern hade hunnit säga vem som gjorde HV:s kvitteringspuck satt också HV:s ledningsmål.

Hanna Moher stod fri framför kassen och styrde in 2-1 till HV.

Annons

HV var bra och jagade ytterligare ett mål. Laget fick chans i power play, men då drällde Selma Aho med pucken på offensiv blå och Djurgården kvitterade på ett friläge.

HV var bättre - Djurgården var livsfarligt när laget väl fick en målchans.

I den andra perioden fortsatte HV spela bra, men återigen var det DIF som gjorde första målet. Snabb omställning och 3-2.

Michelle Claesson kvitterade dock innan den andra perioden var slut.

Den tredje perioden böljade mer fram och tillbaka men det var Djurgården som gjorde periodens enda mål.

Riikka Välilä fick sitta två min och i efterföljande power play satte Hanna Olsson det avgörande guldmålet. HV kämpade och försökte men pucken ville inte in och Djurgården vann SM-guldet.

- Återigen en uddamålsförlust... Jag är så jäkla trött på de här uddamålsförlusterna nu. Jag borde kanske inte uttala mig just nu...

Vad känner du just nu?

- Det som gör ondast är att se tjejernas besvikelse. Dom har kämpat och slitit så hårt för det här. De förtjänar mycket mer. Det är det som gör ondast i hjärtat. Det är bara att gratulera Djurgården, men jag tycker att våra tjejer förtjänar att stå där, säger Ulf Johansson.