Under tisdagen kom beskedet att det inte blir någon fortsättning i HV71 för Ted Brithén. Spelarens agent bekräftade för JP-sporten att det bara återstod detaljer innan ett kontrakt med moderklubben Rögle var påskrivet.

— Han trivs i Jönköping och tycker om att spela för HV-fansen. Men det handlar om moderklubben och Rögle har gått ut med att de vill göra en satsning mot toppen, sa agenten Gunnar Svensson.

Under onsdagen bekräftade Rögle sin drömvärvning. Hemvändaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

För JP-sporten berättar Brithén om tankarna kring klubbvalet.

— Det gav ett bra pirr i magen. Att få åka hem till min hemstad och min moderklubb, det ska bli väldigt roligt.

— Jag tror att många kan förstå varför jag gör detta. Det Tedenby, Önerud och Thörnberg har här i Jönköping, det har jag i Ängelholm. Det är där jag har min familj, min släkt och väldigt mycket vänner. Att få spela för moderklubben är speciellt.

Rögle har tydligt aviserat att man är beredda att göra en satsning för att nå toppen framöver. Att få vara en del av den resan lockade, berättar Brithén.

Annons

— Det är klart att det var avgörande också. Man vill känna att det ska bli något bra av det hela.

Han bestämde sig nyligen för spel i Rögle.

— Jag har försökt koppla av sedan guldet och bestämde mig först igår (tisdag).

Sedan guldet har han i lugn och ro funderat över sin framtid och bara njutit av tillvaron som kontraktslös spelare.

— Det är första gången i hela mitt liv som jag inte har haft kontrakt. Jag har kunnat göra det jag själv känner för och det har jag uppskattat väldigt mycket. Jag är också väldigt glad över att Hult (sportchef, HV71) och "Masken" (sportchef, Rögle) har haft tålamod för det.

Hur ska bli att ta farväl av HV71?

Det kommer bli känslosamt. Jag har haft fyra fantastiska år här och kan inte nog hylla HV för den klubb som man är. Att få vara en del av HV71 har varit en ära.

Ted Brithén har via sitt Twitterkonto gått ut och tagit avsked av HV71. I ett långt inlägg på Twitter riktar han ett tack till klubben, personal, ledare, lagkamrater och supportrar.

"Jag blev direkt bemött av en värme som gör mig tårögd när jag tänker på det. Det finns så många underbara människor som jobbar i det tysta runt laget och verkligen gör allt för att man ska trivas så bra som möjligt och de stöttar i ur och skur", skriver centern.

"Vi kommer alltid att vara Guldlaget 2017 och det kommer ingen kunna ta ifrån oss"

Vad tar du med dig från tiden i HV71?

Jag tar med mig väldigt mycket. Jag fick en fantastisk avslutning, kunde inte ha avslutat på ett bättre sätt, och den resan kommer jag alltid att bära med mig.

Se hela inlägget nedan:

Läser du i appen? Klicka här.