Det var stenhård konkurrens i Gwanju, Sydkorea, dit Emma Gullstrand från Jönköpings SS tagit sig.

I damernas 3 meter svikthopp blev det en 19:e plats bland de 51 startande.

Gullstrands poäng nådde upp till 258,10, vilket bara var 0,5 ifrån att vara bland de 18 främsta som tog sig till semifinal.

Bara åtta europeiskor tog sig vidare. Tunga, välmeriterade namn som Paola Espinosa (Mexiko) och amerikanskan Brooke Schultz hamnade bakom Gullstrand.

Emilia Nilsson-Garip föll ner till 47:e plats efter fera missar.

VM är ännu inte över för JSS-hopperskan som härnäst ska hoppa mixed synchro 3 meter.

Tyfon väntas

Under veckan avgörs flera olika grenar. Simningen, som avgörs inomhus, väntas inte drabbas, men idrotter som avgörs utomhus som vattenpolo, öppet vatten och high diving (simhopp från 27 respektive 21 meters höjd) kan ställas in.

Redan under fredagen varnas det för stora regnmängder, 30-80 millimeter i timmen. Tyfonen Danas har graderats till den lägsta på skalan och drabbade i onsdags Filippinerna med översvämningar som följd. Nu är den på väg mot Taiwan.

Lokala myndigheter började i onsdags förbereda för ovädret och utförde då bland annat säkerhetsinspektioner tillsammans med polis och militär på VM-arenorna, skriver den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

"Lokala myndigheter, organisationskommittén, militären och polisen kommer att göra sitt bästa när det gäller säkerheten så att idrottarna kan fokusera på tävlingarna och invånarna kan njuta av mästerskapet i säkerhet", sade Kim Sung-Hak, ansvarig för katastrofberedskapen hos den lokala myndigheten i Gwangju.

Annons