Leif GW Persson har tillsammans med programledaren Camilla Kvartoft gjort succé i SVT:s "Veckans brott", ett kriminalprogram som pågått i sju år.

Nu sticker den 72-årige kriminologen mellan med ett eget program i TV4. Det heter "GW:s mord" och har premiär den 18 april.

— Det var ett förslag från dem (TV4) och jag hade inget att göra så jag tackade ja. "Veckans brott" tar ju bara fyra månader av tolv, resten av tiden är jag fri, säger Leif GW Persson till TT.

Gamla mordfall.

Annons

Han uppger att ingen dagsfärsk brottslighet kommer att tas upp i "GW:s mord". I stället ska han grotta ner sig i gamla mordfall.

I premiäravsnittet tas det uppmärksammade Linda Chen-fallet upp. Senare under säsongen kommer Leif GW Persson bland annat att titta närmare på de dubbla dubbelmorden som begicks för ungefär två år sedan i Hökensås respektive Norrahammar.

Fälldes för fyra mord

Rättsfallet där den nu 54-årige affärsmannen brutalt mördade de två paren och sedan brände upp deras hus väckte stor uppmärksamhet i hela Sverige. Jönköpings tingsrätt dömde i januari 2016 affärsmannen till livstids fängelse för fyra mord, två grova mordbränder samt 36 grova bedrägerier.

Leif GW Persson säger så här till TT om upplägget på det nya programmet i TV4.

— Det är ju en kombination av mitt berättande och en dokumentär beskrivning, filmad sådan, och sedan mina funderingar om sådant där som möjligtvis hände men som inte kom fram.

"GW:s mord" består av sex avsnitt. Enligt Leif GW Persson är det redan klart att det blir en fortsättning på programmet.