Den här gången gick juryuppdraget till bild- och formelever vid vid Fenix kunskapscentrum. Uppdraget var att bedöma digitala färgbilder – modernt foto alltså. Skulle eleverna komma till andra slutsatser än gäster från andra klubbar, proffsfotografer eller annat branschfolk?

Fakta: Poängsammanräkning

Omgång 1 (4) digitalt färgfoto

1) Lena Landin 17

2) Christer Robsahm 14

3) Carina Grimborg-Svensson..

Fakta: Poängsammanräkning

Omgång 1 (4) digitalt färgfoto

1) Lena Landin 17

2) Christer Robsahm 14

3) Carina Grimborg-Svensson 13

4) Mattias Bokinge 13

5) Lars-Olof Nilsson 12

6) Egert Fransson 11

7) Margitha Larsson 9

8) Anita Blomgren 9

9) Patrik Malmgren 9

10) Lise-Lotte Grimborg-Ring 8

11) Kjell Karlsson 5

12) Stefan Pettersson 3

Nja, språket i motiveringarna känns igen från tidigare omgångar. Kanske beroende på att de har en fotoklubbsmedlem, Mattias Bokinge, som mentor.

Resultatet av juryns arbete med ”färgtävling nummer 1” redovisades vid senaste klubbmötet.

En tiopoängare fick Lena Landin för en ”Fin vinterbild med ett härligt ljus, harmoni och stämning”. Men mer panorama hade gjort bilden ännu bättre, påpekas det.

Omdömet ”Fina färger och bra komposition, inget som skaver. Bakgrunden ramar in fint”, gavs till Egert Franssons bidrag, som dock hamnade på en andraplats med nio poäng. Lika många poäng fick Lars-Olof Nilssons bild. Den har en ”Fin komposition, lagom kontrast mellan mark och himmel och en fin placering av mannen – mitt i gyllene snittet”.

Tillsammans med andra bilder bidrog de bästa bilderna till den sammanlagda ställningen i denna den första av fyra deltävlingar (se faktarutan).