Något har hänt i Habo Wolley. Under hela hösten tog laget bara en seger. Nu är laget obesegrat under 2016. På onsdagen kom lagets tredje raka seger. Örkelljunga besegrades med 3-2 (19-25, 25-20, 26-24, 20-25, 15-10).

— Bästa sättet att förklara de här segrarna är att vi är ett lag för en gång skull. Vi är ett komplett lag. Vi har haft spelare som har kommit och gått och det har varit svårt att spela. Men nu har vi fått ihop det, säger Chris Kalfic.

Mot Örkelljunga var det dock inga muntra miner från början. En bit in i första set låg Habo under med 9-17.

— Vi fick en dålig start och det var alldeles för många poäng att hämta upp.

Men i det andra setet hade Habo kommandot från boll ett. Laget vann det med 25-20.

— Vi plockade mycket poäng och kände att vi kan ju det här. Det var mycket större fokus hos oss och vi kom ut med en riktigt bra energi.

Det tredje setet blev matchens nagelbitare. Lagen följdes åt hela vägen men det var Habo som drog det längsta strået och vann med 26-24. En stor del av det var att Habos Beau Graham började växa in i matchen. I de två sista seten var han fullständigt dominant och svarade för totalt 27 poäng.

— Min match var lite upp och ner. I början var det inte speciellt bra men i det två sista seten spelar jag bra och jag tycker att jag hjälper laget, säger Graham.

En ganska skön seger va?

— Verkligen. Nu kan jag sova gott inatt.