Under måndagseftermiddagen besökte Företagarna, med ordförande Christer Widahl i spetsen, Habo Rostfria AB för att tillkännage utnämningen.

Lunchrummet är uppdukat med de tårtor som Habo kommun av tradition bjuder pristagaren på.

Christer Widahl läser motiveringen: "Mats och Calle har en tydlighet i sin styrning och utveckling av företaget genom en god företagskultur som innefattar både kvalitets- och miljödelen samt en god arbetsmiljöpolicy. Med stor entusiasm utökas verksamheten genom både dynamisk tillväxt och förvärv inom sin nisch."

Svårt val

— Vi har många framgångsrika företag i Habo och det är alltid svårt att välja, men till sist sitter vi med några stycken som vi åker ut och besöker, säger Christer Widahl och berättar att grunden är att hitta ett företag med långsiktig och god ekonomisk utveckling.

Annons

— Sedan är jag lite av ett miljö- och kvalitetsfreak, så de bitarna är också viktiga.

Habo rostfrias båda ägare Mats Kristensson och Calle Sandberg är smickrade över utmärkelsen.

— Jag skulle vilja tack vår personal, som gjort detta möjligt, säger Calle Sandberg och får medhåll av företagets huvudägare och vd Mats Kristensson.

Ett kvitto

— Det är hedrande. Detta är ju inget vi strävar efter eller går och tänker på, men det är ändå ett kvitto på att vi gör något rätt, säger Mats Kristensson som berättar att den stora utmaningen är att hitta personal.

— Orderstocken är full och vi behöver anställa fler, säger han och berättar att de söker arbetskraft bland de nyanlända Habobor som nu folkbokförs i kommunen.

— Där är jag övertygad om att vi kan hitta ny personal, säger Mats Kristensson.