Tre personer, en kvinna och två män, åtalas för grovt vapenbrott för att de haft en kulsprutepistol och ett halvautomatiskt gevär med tillhörande ammunition. Misstanken uppstod efter en husrannsakan i en bostad.

Åklagaren menar att brottet ska bedömas som grovt eftersom det avser flera farliga vapen och de enligt polisens presstjänst "innehafts i en kriminell miljö".

En av männen misstänks även för grovt narkotikabrott då han kunnat sammankopplas med en narkotikagömma i skogen. Samma man samt ytterligare en kvinna åtalas också för narkotikabrott av normalgraden.

LÄS MER: Här är polisens genombrott mot gängen i Värnamo

LÄS MER: Jönköpingsbo gör affärer med ex-Bandidos-topp – pekas ut i gängkriget

Värnamo är sedan ett år drabbat av en rad kriminella uppgörelser, som omfattat flera skottlossningar och bombdåd.

Både misstankarna om det grova vapenbrottet och det grova narkotikabrottet är en följd av polisens långsiktiga arbete mot personer i Värnamo med koppling till kriminella organisationer, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

LÄS MER: Uppgifter: Här är händelsen som ligger bakom alla våldsdåden

Mannen som är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott har en tydlig roll i en av de organisationer som varit delaktiga i den konflikt som pågått i Värnamo under en längre tid.

Det aktuella åtalet bedöms vara så viktigt att chefsåklagaren vid riksenheten för internationell och organiserade brottslighet, Lena Medelius, kallat till en pressträff tisdag eftermiddag.