Göran Hägglund, som under sin tid som aktiv KD-politiker bland annat fungerade som partiledare och socialminister i Sverige, föreslås som ny styrelseledamot i börsnoterade e-hälsobolaget Frisq Holding AB.

LÄS MER: Han är invald i Postkodsstiftelsen

Det är ett bolag som utvecklar olika digitala verktyg för att skapa en mer personcentrerad vård. Frisq har bland annat avtal med Sophiahemmet för digitala vårdplaner och patientinvolvering, med Apoteksgruppen samt med SOS International och Länsförsäkringar.

Sedan tidigare har Göran Hägglund bland annat styrelseuppdrag i det privata vård- och omsorgsföretaget Aleris Group AB, hälsoföretaget Feelgood Svenska AB, Stiftelsen Högskolan i Jönköping och Postkodsstiftelsen.

LÄS MER: Hägglund är en Twitterraket

— Det finns en enorm potential att med Frisq låta patienten koppla ihop det fragmenterade vårdsystemet och delta interaktivt i sina vårdplaner, säger Göran Hägglund i ett pressmeddelande om att ha blivit föreslagen som ny styrelseledamot i Frisq.

Annons

— När patienten är mer aktiv avlastas vårdpersonalen som kan spara värdefull tid genom att Frisq också är integrerat mot underliggande journalsystemen. Jag är därför glad över att få möjligheten att aktivt kunna bidra till denna utveckling.

Även Lars Björk, före detta vd för Qlik, föreslås som ny styrelsemedlem inför Frisqs bolagsstämma den 17 maj i år.

LÄS MER: Tar ut full pension - trots lön