Det var i torsdags som polisen i region Väst beslutade sig för att återuppta förundersökningen kring ett par från trakten som i mars hittades avlidna efter en sommarstugebrand i Hökensås.

I ett pressmeddelande uppger polisen att man har omrubricerat brottsmisstanken till grov mordbrand och att man inlett en förundersökning avseende mord i två fall.

Utredningen leds av vice chefsåklagaren Pernilla Törsleff. Enligt henne utreder man om det finns något samband med den pågående dubbelmordsutredningen i Norrahammar, där en känd företagsledare från länet häktades i onsdags. JP har tidigare berättat att den välkände företagaren hade affärskontakt med det avlidna paret i Norrahammar.

– Vilka de uppgifterna är vill jag inte gå in på, säger åklagaren Pernilla Törsleff.

Enligt uppgifter till JP finns det kopplingar mellan paret som avled i Hökensås och mannen som är misstänkt för dubbelmordet i Norrahammar.

Pernilla Törsleff bekräftar att man undersöker ett samband med grova brottet i Norrahammar.

– Det är en av omständigheterna som vi kommer att titta på, säger hon.

Har ni någon misstänkt för branden i Hökensås?

– Det är ingen person som har delgetts misstanke. Vi undersöker vem gärningsmannen skulle kunna vara. Närmare där vill jag inte gå in på.

Kan mannen som är misstänkt för dubbelmordet i Norrahammar vara inblandad?

— Det är det som utredningen får visa, säger Pernilla Törsleff som nu är ledande åklagare i båda fallen.

JP var under fredagen i kontakt med en som bodde granne med det bar som misstänks ha mördats i Hökensås.

— Jag var helt chockad när jag fick höra om branden. Nu blir det ännu mer chockerande, det måste jag säga, säger grannen.