I torsdags öppnade anmälan till Kabecupen 2020 i Tenhult. Och trots att nio månader återstår är redan hälften av platserna uppbokade. Efter bara en vecka har över 100 lag anmält sig.

– Det känns enormt kul och är ett kvitto på att vi har hittat rätt med vårt koncept att alla är vinnare, säger Mattias Fejes från Tenhults IF.

Kabecupen har på kort tid vuxit till en av Sveriges största cuper för 7–9-åringar. För två år sedan deltog 47 lag och till nästa sommar hoppas arrangören Tenhults IF att 200 lag kommer för att delta i fotbollsfesten.

Något som verkar uppnåbart.

Trots att anmälan bara har varit öppen i en vecka är över hälften av platserna bokade.

– Det känns så klart väldigt roligt. Vi har i stort sett bara fått positiva omdömen efter de föregående åren och att nu se att det redan har trillat in så många anmälningar gör att vi inspireras till att utveckla cupen till att bli ännu bättre, säger cupansvarige Mattias Fejes.

– Vi i Tenhults IF vill bidra till att skapa ett livslångt idrottsintresse för barn och ungdomar – även för de som bor runt omkring. Vi tror att Kabecupen är en viktig del i detta arbete.

Fotbollscupens tillväxt har varit enorm. Från de 47 lag första året var det i somras 178 lag från 33 föreningar som deltog i cupen. Från Tenhults IF:s sida är målsättningen med cupen att alla ska få vara med och att alla ska känna sig som vinnare.

Annons