Efter att J-Södra förlorat matchen mot IFK Värnamo på måndagskvällen gick ett 50-tal hemmasupportrar ner till spelarentrén för att få svar från klubbledningen om de uteblivna framgångarna den senaste tiden.

Det var i samband med detta som en fotograf på Hall Media upplever sig ha hotats.

– Jag upplevde situationen som hotfull. En person gjorde ett utfall mot mig. Om han försökte slå undan kameran eller slå till mig vet jag inte, säger han.

Fotografen berättar vidare att han hörde någon ropa att han skulle sluta att fotografera och backa.

– Det är klart att det känns olustigt. Jag tyckte att det var en hotfull situation som inte kändes bra. Jag är inte van vid att sådant här händer när jag fotograferar. Jag försöker bara att göra mitt jobb, säger han.

"Ett hot mot demokratin"

Patricia Svensson motiverar polisanmälan så här:

– Vi har som policy att alltid polisanmäla händelser av den här typen. En journalist ska aldrig behöva vara rädd eller skrämd för att utföra sitt uppdrag. Det är i förlängningen också ett hot mot demokratin. Nu är det upp till polisen att avgöra om något brott begåtts eller inte, säger hon.

Mats Tidstrand, ordförande i J-Södra, var inte plats då fansen mötte klubbledningen efter matchen och uppger att han därför vill avvakta med att kommentera den polisanmälda händelsen i sak.

– Generellt sett så var det i det stora hela inte en hotfull situation. Jag har full förståelse för att våra supportrar reagerar när resultaten inte är med oss, vi har väldigt hängivna fans. Men är det så att någon enskild person blivit hotad, eller upplever sig ha blivit hotad, så tar vi självklart avstånd från det, säger han

Annons

"Titta närmare på detta"

Kommer ni att agera som förening på något sätt efter det här?

– Vi måste naturligtvis titta närmare på detta och ha en fortsatt dialog med supporterföreningen för att bilda oss en uppfattning om vad det är som har hänt, säger Mats Tidstrand.

Du är också vd för Hall Media och också ytterst ansvarig för personalen där. Vad säger du om situationen utifrån den rollen?

– Personalen på Hall Media ska inte på något sätt utsättas för hot. Jag stöder den policy vi har och vi kommer absolut att ge det stöd vi kan till den här medarbetaren, säger Mats Tidstrand.

Vi har sökt Mattias Jergell, ordförande i J-Södras supporterförening Green Machine, för en kommentar. Han har inte ringt tillbaka.