Hallby behövde en poäng i bortamatchen mot Kroppskultur för att vara klart för allsvenskan. Laget åkte hem med två.

Ett ryck i den första halvleken grundlade segern.

— Vi täppte till ordentligt bakåt och kunde kontra bra. Vi drog ifrån och det kändes som att det tog på dem, säger Järlfors.

Kroppskultur och Hallby följdes åt i ungefär 20 minuter. Sedan gjorde Hallby ett ryck och kunde gå till halvtidsvila med en 12-7-ledning.

En ledning som laget aldrig släppte. Kroppskultur kom inte närmre än underläge med två bollar och matchen slutade till slut med en Hallbyseger med 23-20.

Annons

— Det blev lite nervöst, men vi fick in någon boll i slutet där så det blev aldrig riktigt farligt, säger Järlfors som kom till Hallby inför den här säsongen.

Det gjorde Pål Wetterbrandt också.

— Jag kom inte hit för att spela i division 1. Jag är här för att hjälpa laget att ta sig högre upp. Det finns det potential till, säger han.

Hur stor potential finns det i det här laget?

— Jag har ju en dröm om elitserien. Men om det blir under min tid som spelare eller inte det får vi se. Men det här är ett steg i rätt riktning.

Hur ska ni fira det här?

— Vi ska väl käka lite och sedan ta någon pilsner med laget. Sedan ska jag skicka ett sms till min chef och be om att få slippa morgonmötet klockan 08 imorgon.

Nu ska laget njuta av avancemanget i två veckor.

— Ja, så får det bli. Sedan får man bestämma sig för vad man ska göra, säger tränare Joachim Löfstedt vars kontrakt går ut nu.

— Jag har ett 1+1-kontrakt. Vi har haft två möten, men nu kommer jag göra en utvärdering sedan får jag ta ställning till hur och vad jag ska göra säger han.