Se fler bilder på webben

IFK Bankeryds Alva Lundahl bryter igenom Lidköpings försvar och kvitterar till 6-6 i matchens sista minut.

— Oavgjort är bättre än att förlora, men vi kan bättre, säger Alva som spelar i Bankeryds F01-lag.

— Det är det som är det bästa med handboll, det är aldrig kört. Det går att vända, fortsätter lagkompisen Ebba Andersson.

Hallbybollen är inne på sitt 20:e år och har fler deltagare i år än vad turneringen aldrig har haft tidigare. Drygt 365 lag rör sig över de olika spelplatserna i Jönköpingsområdet.

— Gemenskapen är också en av anledningarna till varför det är så kul, man är tillsammans under tre dagar. Vi har nog spelat den här turneringen fler än fem gånger, säger Alva Lundahl.

Årets höjdpunkt

Är det en av årets höjdpunkter?

— Ja, absolut.

Men det är inte bara att spela som är kul, att titta på handboll är en annan anledning till varför turneringen är så populär.

— Det finns jättemycket bra handboll att kolla på. Jag tycker handboll är den roligaste sporten att titta på. Det är så hektiskt, speciellt tjejhandboll som är roligare att kolla på än när killar spelar handboll, säger Ebba Andersson.

Varför är det så då?

— Jag vet inte, vi gör lite roliga saker.

IFK Bankeryds F01 inledde alltså gruppspelet med oavgjort mot Lidköping. En lag som däremot inledde med seger var Hallbys P01 som besegrade det finska laget Akilles Handboll med 20-14.

"Har haft jullov"

— Det var skönt med tanke på att det är många av oss som inte har tränat på ett tag. Jag har tränat lite, men de flesta i laget har inte gjort det, de har haft jullov, säger Hallbys Alex Billengren.

Vad säger du om att de har "latat" sig?

— Haha, lite besviken är jag. Men det är skönt med vinst i alla fall.

Men att vinna är inte första prioritet.

— Vi ska bara ha roligt med laget. Vi har inga resultatmål, vi ska bara ha kul och träna inför seriespelet, säger Alex som vet vad det bästa är med Hallbybollen.

— Att alla lag och alla som har ett handbollsintresse samlas på ett ställe.