Hallby fick dock slita för poängen och det var en betydligt jämnare match än siffrorna visar. Skånela inledde starkt, kunde snabbt ta ledning med fyra mål och ledde sedan hela första halvlek och Hallby kom ikapp först sista minuterna före halvtid.

Det var ganska många tekniska fel från Hallbys sida och Skånelas målvakt Garcia Axelsson gjorde många fina räddningar på de lägen som Hallby skapade. Det var ett stabilt försvar i båda lagen. I början av andra halvlek följdes lagen åt men Hallby kunde sedan dra ifrån till en ledning med tre mål som Skånela inte kunde ta igen.

– Jag är tycker inte att vi gör en av våra bättre insats idag och det finns flera saker att förbättra, säger tränaren Joachim Löfstedt.

En bidragande orsak till att Hallby kunde gå ifrån i och vinna var målvakten Hanna Persson som gjorde sin bästa match  för säsongen. Hon fick också välförtjänt pris som matchens lirare. Rebecca Hofsten klev också fram och gjorde några viktiga mål i slutet av matchen.

– Jag är nöjd med vårt målvaktsspel och så klart att vi vinner matchen, säger Joachim Löfstedt.

Hallby ligger fortsatt kvar i toppen av serien, är tvåa på samma poäng som serieledande Kristianstad.

Målskyttar: Nora Edin 5, Rebecca Hofsten 5, Elin Johansson 4, Lia Beckström 4, Betty Svensson 3, Emma Käll 2, Emma Wahlström, Ellen Mattson, Sara Ander och Emma Tolk 1 var.

Annons