LÄS MER: Klubbchefen lämnar J-Södra

J-Södra har en historik kring stormiga val av ordföranden. Så blev det inte den här gången.

Inga motförslag fördes fram under J-Södras medlemsmöte och Mats Tidstrand valdes av eniga mötesdeltagare.

- Klart det känns bra att det var ett enhälligt beslut. Man har ju hört historier om tidigare val. Men jag hade inte hört att någon motkandidat skulle föras fram så jag har varit lugn, säger Mats Tidstrand.

Eftersom att Tidstrand har haft rollen som tillförordnad ordförande sedan i början av sommaren blir det inga stora förändringar i arbetssätt eller arbetsuppgifter.

Annons

- Arenafrågan är ju akut. Sedan är vi mitt i en budgetprocess just nu. Och nu måste vi ju också fokusera på att rekrytera en ny klubbchef.

Ja, för J-Södras klubbchef Kjell Lundgren meddelade under onsdagens medlemsmöte att han lämnar sin roll.

- Vi har gjort en liten förändring i organisationen. I upplägget utifrån Jimmy Thelins kontrakt så har vi tydliggjort att där ligger det fulla sportsliga ansvaret. Det har varit en viss överlappning i vad som ligger formulerat i Kjells kontrakt. Det ska i framtiden inte finnas någon överlappning i ansvarsområde.

Hur kommer en framtida klubbchefs ansvarsområde se ut då?

- Vår klubbchef ska bli ännu mer fokuserad på ekonomi och marknadsfrågor. Det är jätteprioriterat och där kommer det att vara ännu mer sälj- och marknadsfokus på den profilen vi väljer att rekrytera som klubbchef.

Innebär det att Jimmy Thelin kommer att sitta och skriva kontrakt med spelare?

- Nej, det gör det inte. Det är viktigt att det finns en supportfunktion runtomkring.

Mats Tidstrand är vd för Hallpressen. Ett mediehus som bland annat äger tidningen Jönköpings-Posten. Att hinna kombinera de två rollerna är inget han ser något problem med.

- Min bedömning är att jag hinner det.