LÄS MER: Lista: Så ser läget ut för HV71

Förra veckan skrev JP att JVM-målvakten Linus Söderström kunde vara på väg till HV71. Nu står det klart att så är fallet.

— Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss Linus. Han har framtiden för sig, men har redan visat att han håller klass på hög nivå, säger Johan Hult i ett pressmeddelande.

Annons

Linus Söderström kommer närmast från Vita Hästen, dit han varit utlånad från Djurgården, den gångna säsongen. Han var även framträdande i Sveriges JVM-lag som kom på en fjärdeplats i år. Linus valdes också till turneringens bästa målvakt.

— Det ska bli jättekul att komma till HV, en av de största och finaste föreningarna, säger Linus Söderström till JP.

Den talangfulle målvakten ansluter till HV-truppen den 2 maj.

— Jag har inte varit nere och bekantat mig med klubben än men jag var på något besök i Jönköping förra året då brorsan (Tim) spelade i J-Södra.

Varför blev det just HV71?

— Det handlar mycket om hur det klickar med personerna i klubben och det klickade direkt med HV. Jag hade ett möte med HV och det var bra kemi, vi förstod varandra. Och sedan vet jag att klubben har bra resurser att ge mig de bästa förutsättningarna att utvecklas.

Kontraktet med Linus Söderström gäller i ett år.

HV71:s målvaktstränare William Rahm säger så här om värvningen:

— En målvakt med skyhög potential som kan bli precis så bra han bestämmer sig för. Han har en tydlig spelidé och är duktig på att spela ett täckande spel, men också aktivt räddande spel.