LÄS MER: ”Lillis” var påtänkt som huvudtränare

LÄS MER: Hult: ”Lillis” har en ovärderlig rutin

40-årige Rahm har HV som moderklubb och spelade i föreningen under 1992-1999. Han är tidigare lagkamrat med HV:s sportchefer Johan Hult och Johan Davidsson.

Efter sejourer hos bland annat Frölunda, Innsbruck och Växjö tog karriären som spelare slut 2011. Men redan säsongen därpå klev Rahm in i Växjös tränarstab där han nu är assisterande tränare. Och förra året ledde han laget till SM-guld tillsammans med Sam Hallam.

Bloggaren MrMadhawk skriver nu att det är klart att Nicklas Rahm väljer att flytta tillbaka till Jönköping, och enligt sajten hvkollen.se ska Rahm redan vara helt klar för klubben.

– Inga kommentarer, säger Nicklas Rahm.

När JP pratar med Johan Hult vill han inte heller kommentera det påstådda intresset.

– När vi gjort klart med något kommer vi att kommunicera ut det. Att det florerar rykten och spekulationer är fullt förståeligt. Men han (Nicklas Rahm) har gjort en intressant resa, precis som hela Växjö har gjort, säger Johan Hult och fortsätter:

Annons

– Jag har hört att både Pär Mårts och Patrik Klüft har varit och är aktuella också, och så blir det eftersom det är mycket som händer just nu. Det blir fler och fler tränare som blir lediga och då kommer det givetvis att spekuleras mer.

Klüft – tidigare friidrottaren – har gjort en spännande karriär inom ishockeyn och meddelade i februari att han tackar nej till en fortsättning i Djurgårdens J20-organisation.

Du nämner själv Klüft...?

– Nej, jag kommer varken att bekräfta eller dementera något i det här läget. När något är klart kommer vi gå ut med det.

Att Nicklas Rahm, HV och Johan Hult har ett förflutet ihop är ingen hemlighet, de spelade alltså i samma lag under några säsonger i slutet av 90-talet och dessutom umgås de privat vid sidan av hockeyn.

– … Så det är naturligt att det kommer upp, det förknippas och dras paralleller givetvis. Men riktigt så enkelt är det inte, säger Hult hemlighetsfullt och skrattar.

När Stephan Lundh blev klar var du optimistisk att tränarstaben kan vara komplett inom kort?

– Ja, så är känslan i alla fall. Sen har jag lärt mig under de här två åren som sportchef att det kan gå otroligt fort också. Men känslan är att vi ligger bra till.