Relaterat: Säsongen över – så kan Mullsjö AIS förändras
Relaterat: Mullsjö tappar poängkungen Vestlund
Relaterat: Glädjebeskedet: Mullsjö-stjärnan Kim Ganevik skriver långtidskontrakt

I början av maj stod det klart att Mullsjö tappar sin poängkung Anton Vestlund, som valde att flytta hem till Värmland för att spela i allsvenskan med Karlstad.

Nu meddelar Mullsjö att man gjort klart med forwarden Jesper Ekström från Nyköpingslaget Onyx på ett tvåårskontrakt.

Ekström kom tvåa i skytteligan förra säsongen i allsvenskan södra med sina 60 poäng, varav 33 mål, och i ett pressmeddelande från Mullsjö beskrivs han som Vestlunds ersättare:

– Det är precis den ersättare vi letat efter. Jesper är en rightare med ett bra skott och han har redan visat att han platsar i SSL, säger sportchefen Jesper Axell.

Jesper Ekströms namn känns igen. Han har tidigare spelat i superligan, då med JIK under säsongen 2017-2018. Men sejouren i Idrottshuset blev bara ettårig – trots 33 poäng, varav 24 mål, på 32 matcher.

Men nu är han alltså tillbaka i högstaligan igen.

– Mitt mål är att hjälpa till att vara med och vinna matcher. Att göra poäng är den rollen de vill ha mig i, sedan är det alltid lätta att säga att man ska in och fylla någons skor nu när tanken är att jag ska ersätta Vestlunds lucka. Men det gäller att verkligen ta den chansen och göra ett hårt jobb på planen. Det tänker jag göra, säger Jesper Ekström och tillägger att det var flera faktorer som spelade in när valet föll på Mullsjö:

– MAIS är en drömklubb med den publik och det engagemang som finns där alla lever sig in i det. Det var en av anledningarna till att det blev just Mullsjö.

Annons

Mullsjö har tidigare värvat schweizaren Jan Zaugg och supertalangen Gustav Johansson från JIK.